Gårdagen

Vissa i min bekantskapskrets älskar alla hjärtans dag och det är för dem en lika stor högtid som t ex påskafton. Sen finns en del som tycker att det är kommersiellt och ingen svensk tradition alls och vägrar befatta sig med denna dag. Jag förstår dem allihopa, ett mynt har ju alltid två sidor! Jag uppskattar gårdagen för det värmer i hjärtat att få ge en liten uppskattning till någon eller själv få en vänlig gest...Det behöver ju faktiskt inte kosta någonting mer än lite vänlighet! De kommersiella krafterna har jag alltid ignorerat! Till jul är ju samma sak, köpmännen försöker pracka på oss årets julklapp osv. Det är ju ett eget val man gör i slutänden! Man kan faktiskt fira jul utan att ruinera sig och sätta gemenskapen och umgänget i första rummet, samma gäller för alla hjärtans dag...Det ena behöver inte utesluta det andra menar jag. Jag uppskattade gårdagen i alla fall, det värmde i hjärtat att få så mycket omtanke och vänlighet!

Även idag slösar solen med sina strålar och det är verkligen underbart efter allt regn och alla gråa mörka dagar! Det  blåser snålkallt och är minusgrader, men vad gör väl det en dag som denna! Härligt att det går åt rätt håll nu,  vi har mer ljus och vackert väder att se fram emot! Det är något som jag glädjer mig särskilt åt eftersom jag älskar våren, när naturen väcks till liv igen efter sin långa vinterdvala...Den totala lyckan är när jag får plocka de allra första vitsipporna, den känslan har jag haft ända sen jag var barn...Ja, livsandarna vaknar när naturen står i blom och det är en ren njutningstripp att sitta i gräset och bara insupa alla sinnesintryck som naturen ger...Visserligen är det fortfarande ett tag tills vi är där, fast tiden går så rasande fort numera så väntan blir inte alls lång tror jag....Kommentarer
Postat av: Inger

Visst är det så. Det är det där lilla. Ett vänlig leende.. Skicka ett kort till en vän..
Vänlighet, är för mig jätteviktigt..

Ja sedan våren, jag säger bara, snart kommr den.. Redan sett en massa snödroppar, vintergäck och massor annat,,
Naturen har allt. man känner verkligen sinnesfrid. Tänk dig att sitta inne i skogen på en stubbe och bara tokbliga.. "underbart" vad man ser mycket..
Ha en fin dag i solen..
Kramen

2008-02-15 @ 11:38:59
URL: http://IngerEmksson.blogg.se
Postat av: Pialotta

Jag tycker som du att var dag borde vara en kärleksdag.. jag gör inga stora affärer av den där hjärtedagen.. men vi åt var sin hjärtebakelse till kaffet i går kväll:-)
Våren kommer snart så snart, men visst är det kalla vindar i solskenet.. längtan gör så den kommer snart och visst är dagarna betydligt ljusare:-) Skönt.
Kramar

2008-02-15 @ 16:42:42
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Inga M

Jag gillar ju att köpa blommor till den närmaste lite nu och då oavsett om det är Alla hjärtans dag eller inte. Annars så märker vi inte så mycket av det här när man bor på landet och inte går på
köpcentra. Barnen i skolan gör hjärtekort men ska inte göra till varandra i skolan utan till någon hemma. Det blir så tråkigt med barn som får många och några får inget.

2008-02-16 @ 11:15:46
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: britten

hej min vän...håller med dig om det du skriver här, men skulle inte behöva instifta en sådan dag egentligen ...men...när den nu finns så skadar det inte att uppmuntra till vänskap och omsorg om varandra..det behöv sså mycket av i våran tid..
hoppas du har en bra dag..själv har jag fått en virus på balans nerven och det är ganska jobbigt ..ha det gott

2008-02-16 @ 14:06:10
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Soffie

Hoppas din helg blir bra:O)

2008-02-16 @ 14:13:41
URL: http://soffie69.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0